Abel

zisa-abel

www.yourabel.com

Abel is een esthetische vormgegeven slimme knop waarmee zorgorganisaties smartphones, tablets of het wifi-netwerk kunnen omtoveren in een volwaardig personenalarmeringssysteem, zonder grote investeringen.

Steeds meer organisaties proberen de problemen van traditionele personenalarmeringssystemen (duur, niet mobiel, stigmatiserend) op te lossen door middel van mobiele applicaties. Apps are hot. De nadelen van apps in de personenalarmering worden echter ook meer en meer zichtbaar. In geval van nood dient de melder namelijk eerst de telefoon uit de broekzak of tas te pakken, de telefoon te unlocken, het menu te openen, de juiste app te selecteren om uiteindelijk een melding te kunnen maken. Kortom, veel handelingen in geval van nood. Daarnaast wordt een significant aantal alarmmeldingen van senioren vanuit de badkamer verzonden, daar waar de smartphone/tablet vaak niet aanwezig is. We zien veel potentie in mobiele applicaties, maar er zitten ook nadelen aan.

Abel combineert de voordelen van traditionele personenalarmeringssystemen (externe knop) met de voordelen van moderne technologie. Met een druk op de knop van Abel worden zorgverleners of mantelzorgers genotificeerd.

Abel kan worden vormgegeven in een verscheidenheid van accessoires, waaronder sieraden, om zo de draagtrouwheid te bevorderen. Doordat Abel gebruik maakt van een SDK (Software Development Kit), is het voor zorgorganisaties mogelijk om Abel te integreren in bestaande of nieuwe services waardoor grote investeringen achterwegen blijven.

Abel is de eerste externe knop die door middel van een gebruiksvriendelijke SDK/API geïntegreerd kan worden in nieuwe of bestaande personenalarmeringssystemen van zorgorganisaties. Abel maakt gebruik van het nieuwste Bluetooth 4.2 protocol (Bluetooth Smart), waardoor Abel verbonden kan worden met smartphones, tablets en zelfs direct met het wifi-netwerk via het IPv6 protocol.

BACK >

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s