Medical Bed Side Simulation

zisa-bluetea2

ww.mumc.nl & www.bluetea.nl

De Medical Bed Side Simulation is een mobiele training applicatie op basis van Virtual- en Augmented Reality en bezit de volledige handleiding van de infuuspomp.

Door de inzet van de Medical Bed Side Simulation wordt een brug geslagen van theorie naar praktijk en tevens wordt de patiëntveiligheid gewaarborgd. Vaak stromen nieuwe medewerkers en net afgestudeerde verpleegkundigen in met uitgebreide algemene kennis, maar missen zij concrete ervaring die benodigd is om goed te kunnen functioneren op een afdeling in het ziekenhuis. Met de Medical Bed Side Simulation kunnen verpleegkundigen onbeperkt trainen op het uitvoeren van medische handelingen in een virtuele omgeving waarbij de situatie overeenkomt met het gebruik van een fysieke infuuspomp. Dit leidt tot meer bewustzijn, effectieve kennisoverdracht en een verhoogde leer efficiëntie bij verpleegkundigen in ziekenhuizen. Daarnaast kan bespaard worden op het bekostigen van trainingen, doordat het gehele ziekenhuis gebruik kan maken van één applicatie met meerdere trainingen. Op dit moment bezit de Medical Bed Side Simulation de volledige handleiding van een infuuspomp opgesplitst in meerdere virtuele lessen. Doelstelling is de applicatie in de toekomst uit te breiden met meerdere trainingen.

De Medical Bed Side Simulation heeft ook een waardevolle Augmented Reality functionaliteit. Open de applicatie op uw tablet of smartphone en houd deze vervolgens voor de echte infuuspomp. De infuuspomp zal herkend worden, waardoor het bedieningspaneel van de infuuspomp virtueel zal verschijnen op uw device. De Augmented Reality functionaliteit maakt de training nog realistischer, omdat verpleegkundigen de training kunnen uitvoeren aan de fysieke infuuspomp zonder het apparaat aan te raken.

BACK >

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s